Uitleg over onze aanpak

1. Meld je aan
Via de links in de brief die je van de gemeente hebt ontvangen, kun je je aanmelden voor de Energiescan op basis van de karakteristieken van jouw woning.

We zijn vanuit onze expertise door gemeenten uitgenodigd om in een wijkaanpak zoveel mogelijk bewoners van een Energiescan te voorzien. De scan toont een stappenplan om jouw woning energiezuinig te maken.

Om jouw gegevens veilig en goed te kunnen opslaan is aanmelding met een wachtwoord noodzakelijk.

Meer informatie

2. Vul de vragenlijst in en lees het advies
Je vult je woonsituatie en woonwensen in met behulp van onze vragenlijst. Vervolgens krijg je een goede indicatie van energiebesparende maatregelen die je kunt nemen in de juiste volgorde. Uiteraard met  uitleg en een indicatie van kosten en besparingen.

We weten al een en ander over jouw woning via openbare gegevens. Daarmee kunnen we direct veel informatie verschaffen. Maar om de scan meer op maat te maken, hebben we extra informatie van jou nodig. We stellen je daarom enkele vragen via een korte vragenlijst. Bijvoorbeeld: hoeveel stroom en gas verbruik jij en wat zijn jouw woonwensen?

In Jouw Woonplan lees je welke energiebesparende maatregelen bij jouw situatie passen en welke voordelen die bieden. Voordeel in energie-, geld- en CO2-besparing, maar ook in wooncomfort en gezondheid van de woning. We tonen een indicatie van de kosten en hoe deze zichzelf terugverdienen, met subsidie- en financieringsmogelijkheden.

De Energiescan met Jouw Woonplan blijft jarenlang actueel en past zich aan aan nieuwe inzichten en oplossingen. Alhoewel we samenwerken met de gemeente, is de gemeente niet verantwoordelijk voor de inhoud binnen dit advies. De gemeente kijkt vervolgens uiteraard wel streng mee om te zien of de Energiescan voorziet in jouw behoefte.

Meer informatie

3. Tekst en uitleg
Zodra je je aanmeldt, wordt je gebeld door onze servicedesk. Wellicht kan je wat ondersteuning of uitleg gebruiken? Gratis en vrijblijvend. Ook organiseren we enkele bijeenkomsten en webinars. Mogelijk wil je met jouw buren op zoek naar een passend aanbod. Laten we dit bespreken om op zoek te gaan naar oplossingen. Wil je persoonlijke toelichting aan huis dat kan ook.

Persoonlijke toelichting kan tegen betaling van 99 euro. Een deskundig energieadviseur komt bij je langs om tekst een uitleg te geven. Hij controleert hierbij diverse uitgangspunten van het advies. Druk op de button in Jouw Woonplan om dit gesprek aan te vragen.
Meer informatie

4. Zet de scan om in advies op maat
Wil je concreet aan de slag om je woning energiezuinig of aardgasvrij (klaar) te maken. Comfortabel en gezond wonen met een lage energierekening. Zet de Energiescan dan om in een Maatwerkadvies. Dit is een nauwkeurig advies op basis van de bouwtekeningen van jouw woning. De eerste 50 bewoners die dit wensen krijgen dit door de gemeente gratis aangeboden. Normaliter kost dit €180.

Druk op de button onder Jouw Woonplan en meld je aan.
Meer informatie